header

Kylling Marengo

4 pers.

Ingredienser

1 kylling a 1½ kg.
10 g smør
salt, friskkværnet peber
1 spsk. olie
10 skalotteløg
2 dl hvidvin eller bouillon
2-3 spsk. koncentreret tomatpure
1-2 fed hvidløg, finthakket
1 stilk timian
125 g champignong
10 g smør

Desuden:
4 skiver hvidt brød
10 g smør

Fremgangsmåde

Parter kyllingen og gnid stykkerne med salt og friskkværnet peber. Brun dem i en blanding af olie og smør i en gryde, de skal blive pænt brune på alle sider. Hak løg groft, tilsæt dem og lad dem svitse med. Tilsæt vin, tomatpure, hvidløg og timian. Kog retten under låg ved svag varme i 50-60 minutter. Lad champignon stege i lidt smør i 4-5 minutter inden de kommes i retten lige inden servering. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Tilbehør:
Stege brødskiverne sprøde på en pande i smøret og server dem til sammen med ris.