Orientalsk kylling

4 pers.

Ingredienser

1 kylling a 1½ kg.
½ citron
salt, friskkværnet peber
1 spsk. olie
2½ dl bouillon
½ dl tør sherry
soya

Desuden:
50 g smuttede mandler i splitter
hakkede pistacienødder
chutney
hakket, syltet appelsinskal
kokosmel

Fremgangsmåde

Tør kyllingen godt og dryp den med citron, gnid med salt og friskkværnet peber. Varm olien i en gryde og brun kyllingen på alle sider.
Spæd med ½ dl af bouillonen og steg kyllingen i ca. 1 time ved svag varme under låg. Tilsæt soya og dryp kyllingen med skyen et par gange undervejs.
Tak kyllingen op og hold den varm. Hæld resten af bouillon og sherry i gryden, kog skyen ind i nogle minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Læg kyllingen på et fad og hæld lidt af saucen over, server resten til. Anret øvrigt tilbehør i små skål og server til sammen med ris og salat.

Comments

comments