header

Farseret mørbrad

4 pers.

Ingredienser

2 afpudsede svinemørbrad
salt, friskkværnet peber

Fars:
250 g hakket kalv- og svinekød
1 løg
1 spsk. persille, hakket
1 tsk. frisk timian, hakket
2 spsk. mælk
1 spsk. rasp
salt, friskkværnet peber

Desuden:
15 g margarine/smør
2 dl bouillon
1 dl fløde 13%
1 spsk. mel
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Fars:
Hak løget meget fint. Rør kødet med løg, persille, timian, mælk, rasp, salt og friskkværnet peber.
Dup mørbradene tørre og flæk dem på langs men ikke hele vejen igennem. Bred dem ud og bank dem lidt flade med håndroden. Krydr med salt og friskkværnet peber. Fordel farsen på den ene mørbrad og læg den anden over. Bind mørbradene sammen med kødsnor.
Lad fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde. Brun kødet godt på alle sider. Lad det stege ved svag varme og under låg i 20-25 minutter. Tag mørbraden op og fjern snoren. Pisk fløde i stegeskyen og bring det i kog med mel. Smag til med salt og friskkværnet peber. Skær mørbraden i ikke for tynde skiver, hæld lidt sauce over og server resten til.