header

Kryddersaltet nakkefilet

4 pers.

Ingredienser

800 g snøret nakkefilet
1½ spsk. olie
1 dl hvidvin
1 dl vand
3 gulerødder
2 løg
1 dl fløde 13%
hakket persille

Krydderblanding:
3 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
1 løg
½ tsk. knust allehånde
1 laurbærblad
1 tsk. timian
1 spsk. fint salt
1 spsk. friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Krydderblanding:
Pres hvidløg og ingefær i hvidløgspresseren. Hak løg fint. Bland hvidløg, ingefær, løg, allehånde, smuldre laurbærblad, timian, salt og friskkværnet peber. Gnid blandingen godt ind i kødet på alle sider. Pak kødet i film eller en plastikpost og sæt det i køleskab i 12-16 timer.
Skyl krydderblandingen af kødet og tør det godt. Brun det på alle side i en stegegryde i lide olie. Hæld hvidvin og vand ved. Læg låg på gryden og steg kødet ved svag varme i ½ time. Skær gulerødder i 1 cm. tykker skiver og løg i smalle både. Kom begge dele ved kødet og vend det. Forsæt stegningen i 3/4-1 time – til kødet er gennemstegt. Tag kødet op og kog sky og grønsager igennem med fløde. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server med masser af hakket persille.