Kryddersaltet nakkefilet

4 pers.

Ingredienser

800 g snøret nakkefilet
1½ spsk. olie
1 dl hvidvin
1 dl vand
3 gulerødder
2 løg
1 dl fløde 13%
hakket persille

Krydderblanding:
3 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
1 løg
½ tsk. knust allehånde
1 laurbærblad
1 tsk. timian
1 spsk. fint salt
1 spsk. friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Krydderblanding:
Pres hvidløg og ingefær i hvidløgspresseren. Hak løg fint. Bland hvidløg, ingefær, løg, allehånde, smuldre laurbærblad, timian, salt og friskkværnet peber. Gnid blandingen godt ind i kødet på alle sider. Pak kødet i film eller en plastikpost og sæt det i køleskab i 12-16 timer.
Skyl krydderblandingen af kødet og tør det godt. Brun det på alle side i en stegegryde i lide olie. Hæld hvidvin og vand ved. Læg låg på gryden og steg kødet ved svag varme i ½ time. Skær gulerødder i 1 cm. tykker skiver og løg i smalle både. Kom begge dele ved kødet og vend det. Forsæt stegningen i 3/4-1 time – til kødet er gennemstegt. Tag kødet op og kog sky og grønsager igennem med fløde. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server med masser af hakket persille.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik