header

Nakkefilet og æblekål

6 pers.

Ingredienser

11/4 kg nakkefilet
1½ spsk. friske timianblade
groft salt, friskkværnet peber
1 spsk. olie
3 løg
1 kg. hvidkål
2 dl hvidvin
1 tsk. kommen
2-3 syrlige madæbler

Fremgangsmåde

Gnid kødet med timian og groft salt. Læg det på et fad med folie over og lad det trække køligt i 24 timer.
Skør løg i tern og snit hvidkålen. Brun kødet godt på alle sider i en gryde i olie. Krydr med friskkværnet peber. Tag kødet op. Svits løg og kål let gyldent. Hæld hvidvin ved og lad det koge lidt ind. Dæmp varmen og rør kommen i kålen. Lav en fordybning i kålen til kødet. Skær æblerne i både og kom dem i gryden sammen med kødet. Lad kød og grønsager simre møre under låg i ca. 1½ time. Smag til med salt, server med groft brød.