header

Rødspætte med ris og fennikel

4 pers.

Ingredienser

3/4-1 kg. rødspættefileter
1 løg, finthakket
1 stykke, frisk rød chili, finthakket
1 spsk. olie
2 hele kryddernelliker
2 dl basmatiris
5 dl bouillon
1 stor fennikel
salt, friskkværnet peber
1-2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Svits løg og chili i olie i en gryde og tilsæt risene sammen med nelliker. Lad det simre kort og tilsæt bouillon lidt ad gangen. Kog risene under låg i 12 minutter. Kom dem i et ovnfast fad.
Skær fennikel i papirstynde skiver og forkog dem i 2 minutter, læg dem ovenpå risene.
Drys med salt og friskkværnet peber, stænk med olie.
Læg fiskefileter over og krydr også dem med salt, friskkværnet peber og olie.
Forvarm ovnen til 160 grader og sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Hak den grønne del af toppen og drys på fisken inden servering.