header

Grillet torsk med citron-/sennepssauce

2 pers.

Ingredienser

2 skiver torsk
2-3 kviste persille
2 spsk. olivenolie
½ tsk. tørret timian, merian eller oregano
2 tsk. citronsaft
1 laurbærblad, delt
salt, friskkværnet peber

Sauce:
25 g smør
2 tsk. maizena
11/4 dl fiskebouillon, mælk eller vand
1 skalotteløg, finthakket
1 stor ansjosfilet, finthakket
1 tsk. kapers
1 æggeblomme
1 spsk. citronsaft
2 spsk. fløde 13%
2 tsk. dijonsennep

Fremgangsmåde

Pisk en marinade sammen af: olivenolie, krydderurter, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Læg torskestykkerne i et halvdybt fad, læg ½ laurbærblad på hver og hæld marinaden over. Stil det i køleskab i ½ time inden de skal steges.

Citron-/Sennepssauce:
Smelt smørret i en lille gryde. Drys maizena i. Pisk det sammen. Tilsæt væske lidt ad gangen, pisk hele tiden. Lad det koge under omrøring i 2-3 minutter. Kom skalotteløg, hakket ansjosfilet og kapers i, lad det simre i 5-10 minutter. Hæld blandingen gennem en sigte. Pisk imens æggeblomme, citronsaft og fløde sammen i en lille skål. Hæld den siede sauce i en lille gryde og sæt den over lav varme. Rør sennep i. Hæld 2 spsk. af den varme sauce i æggeblandingen. Hæld det derefter tilbage i den varme sauce, mens der piskes. Hvis saucen er for tyk, tilsættes lidt mere vand eller fiskebouillon. Smag saucen til.

Tænd for ovnens grill-element. Grill de marinerede torskeskiver i 3-4 minutter på hver side.