Russisk laksesuppe

4 pers.

Ingredienser

½ kg. laks uden skind og ben
1 porre i tynde skiver
1/4 knoldselleri
2 gulerødder
2 spsk. smør
1 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. koncentreret tomatpure
1½ liter fiskebouillon
1 laurbærblad
1 frisk kvist timian
4 små salatagurker
2 spsk. kapers
revet citronskal
1 bdt. persille, hakket

Desuden:
sorte oliven
creme fraiche 38%

Fremgangsmåde

Skær laks i store tern. Skær gulerødder og selleri i julienne. Smelt smørret i en gryde og kom porre, selleri og gulerødder i. Lad det stege lidt uden at det tager farve. Kom hvidløg i sammen med tomatpure og fiskebouillon. Tilsæt laurbærblad og timian. Lad det simre ved svag varme under låg i 15 minutter. Tag timiankvisten og laurbærblad op.
Skær salatagurker i smalle stave. Kom dem i gryden sammen med kapers, tyndt snittet citronskal og laksekødet. Kog i endnu 5 minutter ved svag varme og under låg. Smag suppen til.
Kom den hakkede persille i lige inden servering. Giv sorte oliven til, samt creme fraiche.

Comments

comments