Bønnesuppe med tomat

4 pers.

Ingredienser

½ kg. grønne bønner
1 spsk. olivenolie
100 g bacon i tern
1 løg, hakket
2 gulerødder, skivede
1 fed hvidløg, finthakket
350 g flåede tomater, grofthakket
1 tsk. sukker
1 liter vand
1-2 spsk. olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 bdt. basilikum

Fremgangsmåde

Opvarm olien i en gryde. Rist bacontern og hakket løg i olien, til de bliver lysebrune, rør imens. Kom gulerødder, hvidløg, bønner og tomater i. Tilsæt sukke, salt og friskkværnet peber. Lad det simre få minutter.
Kom ca. 2/3 af basilikumbladene i en lille gazepose. Bring 1 liter vand i kog. Hæld det kogende vand over bønner og grønsager, tilsæt gazeposen med basilikum. Lad det koge i ca. 40 minutter, rør engang imellem. Tag gazeposen op lige inden servering.
Smag suppen til med salt og friskkværnet peber. Kom et par spsk. olivenolie på suppen når den er hældt op i serveringsskålen, drys med resten af den friske basilikum, hakket. Server rygende varm.
Der kan bruges frosne bønner, men så skal de først i suppen, når der kun er halvdelen af kogetiden tilbage.

Comments

comments