header

Cheesecake med bær

6-8 pers.

Ingredienser

Mørdej:
125 g marcipan
1 nip salt
125 g smør
1 æg
3½ dl mel

Fyld:
125 g hvid chokolade
600 g philadelphia flødeost
3/4 dl sukker
3 æg
saft og revet skal af 1 citron

hindbær, brombær og blåbær

Fremgangsmåde

Dej:
Alle ingredienserne skal have stuetemperatur.
Kom marcipan og salt i en foodprocessor, kør til massen er smidig. Tilsæt smør i små stykker og kom tilsidst æg og mel i. Når melet er kommet i, så arbejd ikke for meget med dejen.
Læg dejen i en pose og læg den i køleskab i 1 time.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Læg dejen på et melet bord og rul den ud til den er ca. 2 mm tyk. Læg den i en tærteform. Vær omhyggelig med at trykke den til i kanterne, så der ikke er luft mellem dej og form. Stil formen i fryseren i 10 minutter. Tag formen direkte fra fryseren og bag den i 12-13 minutter.

Fyld:
Skru ned til 150 grader. Smelt chokoladen over vandbad.
Pisk ost og sukker sammen, kom æg i og rør til en ensartet creme. Rør et par skefulde ostecreme i chokoladen, for at temperere den lidt. Pisk chokolade, citronsaft og -skal i ostemassen. Hæld blandingen i tærtebunden og bag i 30-35 minutter. Den kan virke lidt løs i midten, men den stivner når den køler af. Pynt med bær.