header

Okseruller med røsti og varm agurk

4 pers.

Ingredienser

Okseruller:
8 tynde skiver okseinderlår
2 små gulerødder
1/4 knoldselleri
½ porre
150 g chorizo pølse
dijonsennep
salt, friskkværnet peber
olivenolie og smør til stegning

Sauce:
1 løg
smør eller olie til stegning
2 spsk. koncentreret tomatpure
4 dl porter
2 spsk. flydende, koncentreret kalvebouillon
4 dl vand
2 laurbærblade
1½ spsk. philadelphia flødeost
3/4 spsk. maizena
salt, friskkværnet peber
ribsgele

Røsti:
1½ kg kartofler
2 spsk. smeltet smør
salt, friskkværnet peber
smør og olie til stegning

Agurk:
½ agurk
½ dl persille
smør
salt, friskkværnet peber
1 spsk. hakket skalotteløg

Fremgangsmåde

Okseruller:
Forvarm ovnen til 175 grader. Skær grønsager og pølsen i stave. Smør lidt sennep på hver skive kød. Fordel grønsags-/pølsestavene på kødet. Rul skiverne sammen og hold dem samlet med en tandstikker eller kødnål. Krydr med salt og friskkværnet peber. Brun rullerne i lidt smør og olie, læg dem i et ovnfast fad med låg.

Sauce:
Skær løget i skvier og svits dem i smør eller olie på en pande til de er møre. Tilsæt tomatpure, porter, bouillon, vand og laurbærblade. Lad det simre i 10 minutter, til det beske i porteren er væk. Hæld saucen over okserullerne og læg låg på. Lad dem braisere i ovnen i 1 time.
Si bouillone over i en gryde og kog det ind, til der er 5 dl tilbage. Pisk osten i og lad det koge op. Jævn med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Smag til med salt, friskkværnet peber og ribsgele. Varm rullern op i saucen, inden de skal serveres.

Røsti:
Skræl og riv kartoflerne groft. Tilsæt smeltet smør, salt og friskkværnet peber. Hæld lidt olie og smør i en pande og fordel et lag kartoffelmasse i den. Brun den ved ikke for høj varme i 5-10 minutter, til den har fået farve og er gennemstegt. Vend ved hjælp af et låg eller tallerken. Steg den anden side ved svag varme til den også har fået farve

Agurk:
Skræl agurken og del den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i skrå skiver. Hak persillen. Smelt en klat smør i en gryde og tilsæt agurk og ldit vand. Krydr med salt og friskkværnet peber. Varm det igennem ved lav varme. Tilsæt finthakket løg og persille lige inden servering.