header

Oksegryde med øl

4 pers.

Ingredienser

1 kg. kartofler
2 pastinakker
3 løg
smør til stegning
8 skiver okseinderkåg
salt, friskkværnet peber
2 spsk. flydende, koncentreret oksebouillon
2 dl vand
4 dl mørkt øl
6 kviste timian
3 laurbærblade
9 enebær

Sauce:
1 dl persille
1 skalotteløg
bouillon fra gryden
1½ spsk. maizena
1-2 spsk. dijonsennep
salt, friskkværnet peber
et nip sukker

Fremgangsmåde

Skær pastinakket og kartofler i ½ cm. tykke skiver. Skær løg i tynde skiver og svits dem i lidt smør. Stil dem til side.
Brun kødet godt på alle sider på en pande og krydr med salt og friskkværnet peber. Tag gryden op og kog panden af med lidt vand. Hæld skyen fra panden i en gryde og læg kød, løg, kartofler og pastinak i. Hæld oksebouillon, vand og øl ved sammen med krydderierne. Lad det koge op, skru ned og læg låg på. Lad det simre i 1 time. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Hak persillen fint. Hak løget. Si bouillon fra kødet over i en gryde, når det er mørt. Lad bouillonen koge op og jævn den med maizena rørt ud i lidt koldt vand. Smag til med dijonsennep, salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Hæld skyen tilbage i gryden. Bland tilsidst persille og løg i retten.