Nakkekam med kål

4 pers.

Ingredienser

1-1½ kg nakkekam uden svær og ben
salt, friskkværnet peber

Krydderpasta:
2 fed hvidløg
½ dl frisk rosmarin
½ dl frisk timian
1 dl persille
5 ansjosfileter
revet skal af ½ citron
3 spsk. olivenolie

Skysauce:
1 løg
6 ansjosfileter
3 dl vand
½ dl ansjoslage

Grønsager:
700 g kartofler
1 dl groft salt
½ savoykål
1 blomkål
2 skalotteløg
smør og olie til stegning
2 dl persille

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader.
Knus alle ingredienserne til pastaen i en morter, så det bliver til en grov pasta. Krydr nakkekammen godt med salt og friskkværnet peber. Brun den af på en pande og gnid den ind i krydderpastaen. Læg kammen på en stegerist og steg i 1½ time.

Sauce:
Hak løg og ansjoserne groft. Hæld vandet i en sauterpande sammen med løg, ansjoser og lidt ansjoslage. Varm skyen igennem, si den og hæld den over nakkekammen ved servering.

Grønsager:
Kog kartoflerne i godt saltet vand. Skær savoykålen i strimler og del blomkålen i små buketter. Skær skalotteløg i tynde skiver.
Hæld vandet fra kartoflerne og skær dem i halve. Brun blomkål og savoykål i lidt smør og olie, til det er mørt.
Bland til sidst kartoflerne med løg og persille. Server kartoflerne og de to slags kål til nakkekammen.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik