Surf ‘n turf – hummer og oksebryst

4 pers.

Ingredienser

2 hummer, frosne er ok
600 g kogt, sprængt oksebryst
10 aspargeskartofler, kogte
1 dl dild
1 skalotteløg
olivenolie
salt, friskkværnet peber

Hummerbouillon:
2 gulerødder
2 pastinakekr
3 fed hvidløg
1 løg
1 fennikel
olivenolie
skaller fra hummerne
4 dl tør hvidvin
1½ spsk. flydende, koncentreret fiskebouillon
2 laurbærblade
5 hele, hvide peberkorn

Jordskokkepure:
5-7 jordskokker
4 fed hvidløg
olivenoli
2 spsk. creme fraiche 9%
salt, friskkværnet peber

Urtebouillon:
1 bdt. dild
1 bdt. persille
4-5 kviste timian
5 dl hummerbouillon
3 spsk. philadelphia flødeost
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hummerbouillon:
Kog hummerne i rigeligt vand i 3 minutter. Tag hummerkødet ud af hale og kløer. Skræl gulerødder og pastinakker. Pil løg og hvidløg. Del fennikel og løg i store stykker.
Varm lidt olie op i en stor gryde og svits hummerskallerne i olien i nogle minutter. Hæld vin og fiskebouillon ved og kom gulerødder, pastinak, fennikel, løg, hvidløg, laurbærblade og peberkorn i. Fyld op med vand, så det lige dækker.
Lad det koge op og skum omhyggeligt. Lad bouillonen simre sagte i 1 time. Tag gulerødder og pastinakker op og gem til serveringen. Si resten af grønsagerne og hummerskallerne fra og kog bouillonen ind til der er 5 dl tilbage.

Pure:
Skræl jordskokkerne og kog dem møre i letsaltet vand. Pil hvidløgsfed og rist dem på panden i lidt olivenolie. Si vandet fra jordskokkerne, når de er møre. Blend jordskokkerne til en glat pure sammen med de ristede hvidløg og creme fraiche. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Urtebouillon:
Træk bladene af timiankvistene. Hak dild, persille og timian. Kog hummerbouillonen op. Pisk først osten og derefter de hakkede urter i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Blend evt. så bliver saucen mere jævn og meget mere grøn.
Skær tynde skiver oksebryst. Skær rodfrugterne og de kogte kartofler i mindre stykker. Varm det hele igennem i bouillonen.
Hak løg og dild fint. Rist hummerkødet i lidt olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet peber. Rul det i løg og dild.
Hæld urtebouillonen, kød og rodfrugter op i dybe tallerkner. Læg et stykke hummerkød på hver portion og server jordskokkepureen til.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik