header

Ovnbagt pestofisk

4 pers.

Ingredienser

800 g hel filet af kuller
salt, friskkværnet peber

Pesto:
1 fed hvidløg
2 dl rucola, grofthakket
2 dl frisk basilikum
½ dl frisk, revet parmesan
½ dl pinjekerner
2 dl oliven- eller rapsolie
salt, friskkværnet peber
citronsaft

Krydret mos:
1 kg kartofler
8 ansjosfileter
3 spsk. creme fraiche
2 spsk. olivenolie
revet skal af ½ citron
salt, friskkværnet peber
½ dl dild

½ agurk
2 Ingrid Marie æbler
1 rødløg
smør til stegning
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pesto:
Blend rucola, basilikum hvidløg, parmesan, pinjekerner og olie godt sammen. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt citronsaft. Alle ingredienserne kan også bare hakkes meget fint i hånden. Rør det sammen med olie.

Fisk:
Forvarm ovnen til 150 grader. Del fisken i 4, krydr med salt og friskkværnet peber. Læg fisken i et ovnfast fad og fordel pestoen over. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til den er hvid og fast.

Mos:
Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt, saltet vand. Mos dem med en kartoffelmoser eller et kraftigt piskeris. Hak ansjoserne og vend dem i mosen sammen med creme fraiche, olivenolie og citronskal. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hak dilden, men vend den først i mosen lidt inden servering.

Skræl agurken, del den på langs og tag kernerne ud. Skær den ud på skrå. Udkern æblerne og skær dem i både. Skær rødløg i fine både. Svits agurk og rødløg i lidt smør. Tilsæt æblerne efter nogle minutter og tag af varmen og af panden, så æblerne ikke mister deres sprødhed. Krydr med salt og friskkværnet peber.