Letstegt laksetatar

4 pers.

Ingredienser

Laksetatar:
1 skalotteløg
500 g frisk laksefilet
500 g filet af havkat eller anden hvid fisk
8 ansjosfileter
4 æggeblommer
1½ spsk. dijonsennep
2 spsk. kapers
salt, friskkværnet peber
lidt sukker
smør og olie til stegning

Hvidløgscreme:
4 fed hvidløg
olie
1 bdt. dild
2 dl creme fraiche 9%
salt, friskkværnet peber
et nip sukker
citronsaft

Asparges:
12-15 friske, grønne asparges
salt, friskkværnet peber
frisk parmesanost

Fremgangsmåde

Tatar:
Hak løget. Hak fisk og ansjoser fint. Rør æggeblomme, sennep, kapers og løg i. Smag til med salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Lad farsen hvile i 20 minutter i kølskab og form til bøffer. Brun dem forsigtigt i lidt smør og olie, ca. 2-3 minutter på hver side.

Creme:
Rist de pillede hvidløgsfed i lidt olie, til de er gyldenbrune. Køl dem af og hak dem fint. Bland hvidløg og dild med creme fraichen. Smag til med salt, friskkværnet peber, lidt sukker og citronsaft.

Asparges:
Bræk det nederste af de frisk asparges, skær hver asparges i to og rist dem i lidt smør, til de bliver gyldenbrune. Der skal stadig være bid i dem. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Høvl frisk parmesan over aspargesene og server dem til fiskebøfferne med lidt brunet smør og hvidløgscremen til.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik