header

Grøn muslingesuppe med æblekompot

4-6 pers.

Ingredienser

Suppe:
1-1½ kg blåmuslinger
1 løg
4 fed hvidløg
3 dl persille + stænglerne fra persillen
3 hele stjerneanis
lidt olie
1 liter vand

1 fed hvidløg
4 spsk. philadelphia flødeost
salt, friskkværnet peber

Kompot:
4 jordskokker
kogelage fra muslingerne
1 skalotteløg
2 æbler
1 spsk. olivenolie
revet skal af ½ citron
salt, friskkværnet peber
lidt sukker

Fremgangsmåde

Suppe:
Skrub muslingerne. Smid de muslinger væk, som ikke lukker sig. Hak løg groft. Pil hvidløg og knus dem med den flade side af en kniv. Svits løg, hvidløg, persillestænger og stjerneanis i lidt olie i en stor gryde. Tilsæt muslingerne og lad dem dampe i et par minutter. Hæld vand ved og læg låg på. Lad muslingerne koge i 4-5 minutter. Løft låget og tjek, at de har åbnet sig – hvis ikke, så læg låg på og giv dem et par minutter mere. Smid de muslinger væk, der stadig ikke har åbnet sig. Sig kogelagen over i en anden gryde. Stil muslingerne til side.

Kompot:
Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker
Lad dem koge i muslingelagen til de er møre
Hak skalotteløg fint. Skræl æblerne. Tag jordskokkerne op og læg dem i en anden gryde. Tilsæt æbler i skiver og knus jordskokker og æbler med en kraftig piskeris. Tilsæt olivenolie, citronskal og skalotteløg. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Blend bouillonen fra muslingerne med persille, et fed hvidløg og philadelphia. Smag til med salt og friskkværnet peber. Tag muslingerne ud af skallerne. Læg en portion kompot og nogle muslinger i hver suppeskål. Hæld suppen i tallerknerne og server med godt brød