Citronbrød med ost og skinke

2 stk.

Ingredienser

1/4 pakke gær
6 dl vand
revet skal af 3 citroner
14 dl mel
1 spsk. salt
10 skiver fast ost med smag
10 skiver skinke
lidt olivenolie

Fremgangsmåde

Bland gær, koldt vand, citronskal og mel i en foodprocessor. Kør dejen i 10-15 minutter. Tilsæt salt og kør endnu et par minutter. Lad dejen hæve under et viskestykke i 2 timer – eller natten over i køleskab. Ælt den lidt og del den i 2 store kugler. Lad dem hvile i 5 minutter.
Rul en kugle fladt ud. Høvl halvdelen af osten ud over det midterste af dejen og læg 5 skiver skinke på. Rul dejen sammen og tryk den godt til på alle sider, så osten ikke løber ud. Læg hver brød i en brødform, smurt med lidt olivenolie. Drys med på og lad brødene hvile i 1 time under et fugtigt viskestykke. Sæt en tom bradepande i ovnen og tænd på 225 grader.
Sæt brødene i ovnen og skru ned til 200 grader. Hæld lidt vand i den varme bradepande, dampen giver brødene en sprød skorpe. Bages i 35 minutter.
Det kan fryses.