Rabarbersorbet med limecreme

4 pers.

Ingredienser

4 dl vand
4 dl sukker
3 dl hvidvin, sød/halvsød
1 stang vanilie
½ spsk. kardemommefrø
revet skal og saft af 1 citron
6 spæde rabarberstilke

Limecreme:
1 dl creme fraiche
1 dl yoghurt
½ spsk. revet limeskal
1 spsk. limesaft
1 spsk. flormelis

Fremgangsmåde

Skyl rabarberstilkene og skær dem ud på skrå i ca. ½ cm. tykke skiver. Del vaniliestangen på langs. Hæld vand, sukker, vin, vanilie, kardemomme, citronsaft og -skal i en gyde og lad det koge op. Smag til med mere sukker efter behag – de skal dog være ret syrlige. Si lagen, hæld den over rabarberne og lad det køle af. Si lagen fra igen, hæld den over i et lavt, bredt fad og stil det i fryseren.

Limecreme:
Dryp creme fraiche og yoghurt af et par timer i et kaffefilter. Bland limesaft, -skal og flormelis i den afdryppede masse. Smag til, måske skal der lidt mere sukker i.

Fordel rabarberstykkerne i små dybe tallerkner eller skåle. Top op med den frosne rabarberlage, som skrabes op med en gaffel. Server med limecremen.

Comments

comments