Brændenældesuppe

4 pers.

Ingredienser

1½ liter spæde brændenælder
2 dl persille
1 gulerod
1 pastinak
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
lidt olie eller smør
2½ dl vand
3 dl piskefløde
½ spsk. flydende koncentreret grønsagsbouillon
2 spsk. smør
salt, friskkværnet peber

Pocherede æg:
4 æg
1 liter vand
1 dl hvidvinseddike
2 spsk. salt

Fremgangsmåde

Pluk bladene af stilkene og skyl dem godt (gør det med handsker). Kog letsaltet vand godt op i en gryde og læg bladene i. Giv dem et hurtigt opkog og skyl dem under koldt vand med det samme. Vrid dem og form til 2 boller.
Skær løg, gulerod og pastinak i små tern. Pil hvidløg og mas dem med den flade side af kniven. Kom lidt olie eller smør i en stor gryde og svits gulerod, pastinak, løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt vand, fløde og bouillon. Lad det koge til rodfrugterne er møre.
Blend suppen med de vredne brændenælde “kugler”, persille og smør. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Pocherede æg:
Kog vandet op med vineddike og salt. slå hvert æg ud i en kop og hæld dem forsigtigt i vandet lige inden servering. Tag gryden af varmen og lad den stå i 4-5 minutter. Tag æggene op med en hulske, først på et viskestykker og skær evt. kanterne så de bliver pæne og læg dem så i suppen.

Comments

comments