Linsesalat med sennepdressing

4 pers.

Ingredienser

2 dl grønne linser fra Puy
3/4 liter vand
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
friskkværnet peber

Marinade:
1½ spsk. dijonsennep
1 dl ekstra jomfru olivenolie
1 spsk. sherry- eller hvidvinseddike
½ dl bouillon
salt, friskkværnet peber

Pynt:
50 g pinjekerner

Fremgangsmåde

Giv linserne et opkog i rigeligt vand og hæld det fra. Kom 3/4 liter vand, hvidløg, salt og friskkværnet peber ved og linserne og bring det i kog. Skum godt, når det koger og kog videre i 20 minutter. Fjern hvidløget og hæld vandet fra hvis det ikke er kogt helt ind.
Pisk marinaden sammen og smag til den med salt og friskkværnet peber. Hæld den over de varme linser. Stil dem køligt i mindst et par timer, så linserne kan opsuge det meste af marinaden.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, drys dem over.
Salaterne kan stå et par dage i køleskab.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik