Chokoladekage med nødder og bær

4 pers.

Ingredienser

150 g hasselnøddekerner
150 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade
150 g blødt smør
3 æg
100 g sukker
½ dl piskefløde
Tilbehør:
1½ dl piskefløde pisket til skum
250 g friske jordbær

Fremgangsmåde

Blend nødderne let, og kør eller vend mel og bagepulver i. Smelt chokoladen over vandbad, tag skålen fra varmen, tilsæt smørret i små klumper, og rør til smørret er smeltet.
Pisk æggene helt tætte og luftige med sukkeret, og vend chokolade-blandingen i, til en jævn dej. Rør fløden i, og fordel massen i en smurt, sukkerdrysset springform. Bag på nederste rille ved 175 grader i 45-50 minutter. Tjek om den er gennembagt inden den tages ud.
Server kagen med friske jordbær vend i flødeskum og lidt hele bær til pynt.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik