header

Rødbedesuppe

4 pers.

Ingredienser

1 løg
75 g hvidkål
75 g bladselleri
½ gulerod
lidt porre
1 rødbede
lidt olie
1 tsk. koncentreret tomatpure
1 laurbærblad
300 g oksebov

Desuden:
2 rødbeder
lidt eddike

Creme fraiche 38%

Fremgangsmåde

Urterne skæres i små stykker og sauteres i en gryde. Tilsæt kødet og hæld vand over, så det dækker kødet. Lad suppen småsimre til kødet er mørt.
Sigt suppen og skær kødet i små stykker. Tilsæt 2 revne rødbeder til suppen og lidt eddike. Kog det forsigtigt op i ca. 10 minutter og sigt det igen – eller blend det – hvis der ønskes en lidt tykkere konsistens. Smag suppen til med salt og friskkværnet peber. Anret med små tern af kød og creme fraiche.