header

Risdessert med jordbær

4 pers.

Ingredienser

125 f ris (grødris eller langkornede ris)
8 dl fløde 13% eller mælk
½ stang vanilie
65 g rørsukker
3 dl mascarpone
lidt fintrevet citronskal
3 spsk. flormelis
2 dl frosne jordbær
4 spsk. sukker
½ dl citronsaft

Fremgangsmåde

Fløde 13% eller mælk koges op med sukker og korn fra vaniliestang og ris. Læg låg på gryden og stil den i en forvarmet ovn (HUSK at tjekke om gryden tåler ovnvarme!!!) ved 125 grader i ca. 30 minutter. Tag gryden ud og rør risene godt igennem. Afkøl rismassen (kan anbefales at laves dagen før), så den er helt kold. Pisk mascarpone cremen med fintrevet citronskal og flormelis til en fast creme, som vendes med den kolde ris masse.
Arranger i glad og pynt med pure af jordbær der er lunet i en gryde med sukker og citronsaft og derefter blendet.