Tamiyaki marineret oksemørbrad

4 pers.

Ingredienser

700 g oksemørbrad – eller filet
2 dl tamiayki (japansk soya)
lidt hvidløg
kogte ris
1 stor, frisk rød chili
rød peberfrugt
skalotteløg
tandoori krydderi
1 dl risvineddike
½ dl olivenolie

Fremgangsmåde

Oksekødet skæres i tynde strimler og marineres i 3-4 timer i tamiayki. Skalotteløg hakkes meget fint og sauteres i en gryde med finthakket chili. Krydr med tandoori krydderi og tilsæt risvinseddike. Kog lagen godt igennem og blend med olivenolie til det bliver en saucen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend kogte ris med fine tern af rød peberfrugt. Kødet steges på en meget varm pande i ca. 2 minutter på hver side (måske ad flere gange). Tag hurtigt kødet af, så marinaden ikke begynder at branke. Server kødet med ris og lidt sauce.

Comments

comments