Fyldt oksefilet

4 pers.

Ingredienser

500 g oksefilet
1 løg, finthakket
2 spsk. valnødder, finthakket
35 g brødkrummer, tørre
½ tsk. appelsinskal, fintrevet
1 spsk. tør rødvin
70 g grov sennep
2 spsk. purløg, finthakket
11/4 dl appelsinsaft

Fremgangsmåde

Opvarm en olieret gryde og kom løget i, svits til det er blødt. Bland løg, nødder, brødkrummer, appelsinskal, vin, 2 spsk. sennep og purløg i en skål.
Forvarm ovnen til 225 grader. Skær en dyb lomme på siden af oksefileten og læg krydderiblandingen i. Luk med kødnåle. Opvarm en sauterpande eller en gryde, hæld olie på og brun kødet på alle sider. Sæt kødet i ovnen i ca. 25 minutter eller til det er stegt efter ønske. Lad det hvile i 10 minutter inden det skæres i tykke skiver.
Opvarm igen den pande som kødet blev brunet i og rør den resterende sennep i sammen med appelsinsaften. Lad det simre under omrøring til blandingen koger. Server saucen til kødet.

Comments

comments