Lækre asiatiske kyllingespyd

4 pers.

Ingredienser

700 g kyllingefileter
3 fed hvidløg, presset
2 tsk. sukker
2 tsk. stødt gurkemeje
2 tsk. sød paprika
1 tsk. mild karry
1 spsk. frisk koriander, hakket
2 spsk. sød chilisauce
2 spsk. citronsaft
1 agurk uden kerner, skåret i tynde skiver

Chili-/koriandersauce:
2 spsk. riseddike
2 spsk. sød chilisauce
1 tsk. frisk koriander, hakket

Fremgangsmåde

Skær kyllingefileterne over på langs og sæt det på træspyd (husk at lægge spyddene i vand i ca. 30 minutter inden brug). Læg spyddene på et langt fad, hæld marinaden over blandet af hvidløg, sukker, krydderier, koriander, chilisauce og citronsaft. Dæk fadet til og sæt det i køleskab i mindst 3 timer, gerne natten over.
Tag spyddene op af marinaden og kasser marinaden. Steg spyddene på en varm, olieret grillpande eller på en udendørs grill. De skal være gennemstegt og gyldne. Server kyllingespyddene med chili-/koriandersauce og agurk. Drys med hakkede jordnødder.

Sauce:
kom alle ingredienserne i en lille skål og bland det godt sammen.

Comments

comments