Sichuan rejer med nudler

4 pers.

Ingredienser

40 tigerrejer med hale
2 spsk. sichuan peberkorn
4 stjerneanis
groft salt
425 g risnudler
1 spsk. jordnøddeolie
400 g bok choy, hakket groft
500 g choy sum, hakket groft
3/4 dl østerssaucen
1 spsk. soya

Fremgangsmåde

Fjern skaller – undtagen halen – og tarmen på rejerne.
Knus peberkorn, stjerneanis og salt i en morter. Dæk rejerne med krydderblandingen.
Læg nudlerne i en stor skål og dæk dem med varmt vand, skil forsigtigt nudlerne ad med hænderne. Lad nudlerne stå i 1 minut og hæld derefter vandet fra. Skyl dem under koldt and og lad dem dryppe godt af.
Opvarm halvdelen af olien i en wok. Lynsteg rejerne lidt ad gangen, til de netop skifter farve. Opvarm resten af olien i den samme pande og lynsteg nudler, bok choy, choy sum og saucerne. Bland det godt rundt til nudlerne er varme og grønsagerne netop møre. Server nudlerne med rejerne på toppen.

Comments

comments