header

Kalvefilet med tomat-olivensauce

4 pers.

Ingredienser

olivenolie
4 kalveschnitzler
1 løg i tynde skiver
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. hakket frisk oregano
8 dl vand
2 tsk. rødvinseddike
2 spsk. koncentreret tomatpure
80 g sorte oliven uden sten
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. kapers, afdryppede
1 spsk. bredbladet persille, hakket

Fremgangsmåde

Opvarm olie i en slip-let pande og brun hurtigt kødet. Tag det af panden. Kom løg, hvidløg, oregano og vand i panden og rør rundt, steg til løget er blødt. Tilsæt eddike, tomatpure og hakkede tomater med væde – lad det simre uden låg i ca. 10 minutter – til saucen er blevet tykkere. Kom kalvekødet tilbage på panden sammen med oliven og lad det simre uden låg, til kalvekødet er netop varmet igennem. Drys med kapers og persille – server.