header

Stærk-sur kylling med bønner

6 pers.

Ingredienser

4 fed hvidløg, presset
friskkværnet peber
2 tsk. fintrevet citronskal
4 røde chilier, finthakkede
11/4 dl vand
2 spsk. tamarind
1 kg. kyllingebrystfileter i tynde skiver
350 g grønne bønner, grofthakkede
2 rødløg i tynde skiver
1 spsk. sukker
½ dl hønsebouillon

Fremgangsmåde

Bland hvidløg, friskkværnet peber, chili, vand, tamarind og kyllingestykekr i en skål. Dæk det til og sæt det i køleskab i mindst 3 timer, gerne natten over.
Kog bønnerne til de er netop møre og lad dem dryppe af.
Kom kyllingeblandingen og løget i lidt ad gangen i en stor slip-let pande, til kød og løg er gennemstegt. Læg det hele tilbage i panden med bønner, sukker og bouillon. Lad det koge op under omrøring.