header

Kyllinge-/grønsagssuppe

4 pers.

Ingredienser

500 g kyllingefilet skåret groft ud
1 porre i ringe
2 gulerødder, finthakket
1 stor kartoffel i små tern
1 ds. hakkede tomater
½ liter hønsebouillon
1 liter vand
2 courgetter skåret i små tern
1 ds. hvide bønner, skyllede og afdryppede
2 spsk. finthakket oregano
flutes
olie
frisk, revet parmesanost

Fremgangsmåde

Kom kyllingekød, porre, gulerødder, kartoffel, hakkede tomater med væde, kyllingebouillon og vand i en stor gryde og bring det i kog. Lad det simre under låg i 1 time.
Tilsæt courgette, bønner og oregano og lad det simre igen under låg i ca. 15 minutter – eller til courgetteternene er møre.
Skær flutes i 2 cm. tykke diagonale skiver. Pensl den ene af siderne med olie og drys med parmesanost. Sæt brødskiverne under grillen til osten er let gylden. Server bødet til suppen.