header

Kalveschnitzler a la Provence

6 pers.

Ingredienser

6 kalveschnitzler
4 spsk. mel
1 æg
3 spsk. vand
200 g smuldret franskbrødskrumme
1 tsk. hakket basilikum
1 tsk. hakket salvie
2 fed knust hvidløg
salt, friskkværnet peber
1 dl olie
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 grøn peberfrugt
6 skiver emmentaler

Fremgangsmåde

Vend kødet i mel blandet med salt og friskkværnet peber, derefter i æg pisket sammen med vand og til sidst i franskbrødskrumme blandet med friske, hakkede krydderurter og salt. Pres blandingen godt ned i kødet og læg det på en rist, så det kan tørre lidt.
Brun schnitzlerne i ca. 2 minutter på hver side og læg dem i et ovnfast fad. Skær løg og hvidløg i små tern og steg dem gennemsigtige i lidt olie. Sigt saften fra tomaterne og kom dem på panden. Lad det koge sammen. Læg en skefuld af massen på hver schnitzel, dæk med emmentaler og sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 10 minutter, til osten er smeltet.