Græsk kylling på kartoffelbund

Ingredienser

1 kylling, ca 1800 g
Marinade:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt
1 spsk. hakket persille
3-4 pressede hvidløgsfed
Kartoffelbund:
ca. 1 kg. kartofler, skrubbede eller skrællede
3 dl hønsebouillon
1/4 dl olivenolie
frisk eller tørret rosmarin
friskkværnet peber
2-3 spsk. frisk, revet parmesanost

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i tynde skiver og vend dem i bouillon blandet med olie. Læg dem i en bradepande, og drys med krydderier og parmesan.
Del kyllingen i 2 halve og pensl dem over det hele med dem sammenpiskede marinade. Læg kødstykkerne med skindsiden opad på kartoffelbunden. Sæt bradepanden i en 250 grader varm ovn og steg i 10 minutter. Skru ned til 180 grader og giv den yderligere 50 minutter.
Tag kødet ud og lad det hvile under stanniol, men kartoflerne får yderligere 10-12 minutter ved 200 grader, så de tager farve. Spæd evt. med lidt vand, hvis de bliver tørre.
Server retten med græsk fetasalat og godt lyst brød.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik