Helstegt kalvekam

6 pers.

Ingredienser

1½ kg. kalvekam
1 spsk. smør
frisk esdragon
salt, friskkværnet peber
2 dl bouillon eller hvidvin
500 g champignon
5 skalotteløg
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Læg kalvestegen i et fad, smør dem med smeltet smør, drys med salt, friskkværnet peber og finthakket esdragon. Stil fadet i ven 225 grader varm ovn og brun den i 10 minutter. Skru ned til 160 grader, hæld bouillon ved og lad stegen stege i ca. 1 time.
Kom champignon og løg i fadet til stegen og lad det stege videre i ca. 20 minutter, afhængig af tykkelsen på stegen, stegen skal være ca. 70 grader i middeltemperatur, hvis der bruges stegetermometer.
Tag stegen op. Kom sky og grønsager i en gryde, tilsæt piskefløde og lad saucen koge godt igennem. Smag den til.

Comments

comments