Kalvesteg

4-6 pers.

Ingredienser

1½ kg. kalvesteg
salt, friskkværnet peber
1 bdt. persille
frisk salvie
1 liter vand

Sauce:
3 dl sky
1 dl fløde
ca. 2 spsk. mel
salt, friskkværnet peber
evt. kulør

Fremgangsmåde

Gnid stegen med salt og friskkværnet peber. Stik nogle persille og salvie blade i stegen. Læg stegen med evt. fedtside opad på risten i en bradepande. Hvis kødet er meget mager, så læg nogle skiver tyk bacon ovenpå. Brun stegen på nederste ribbe ved 250 grader i ca. 15 minutter – med ovndøren på klem. Skru ned til 160 grader og hæld kogende vand ved. Steg kødet med lukket ovndør i 11/4-1½ time, afhængig af tykkelse. Hæld skyen fra bradepanden og si den. Efterbrun stegen i ovnen ved 250 grader eller under grill få minutter. Lad stegen hvile i 10-15 minutter.
Mål skyen af og hæld den, fløden og lidt kulør i en gryde. Ryst mel og lidt koldt vand i en beholder til jævning, jævn den kogende sky let. Kog saucen i ca. 5 minutter og smag den til med salt og friskkværnet peber. Skær stegen i tynde skiver og server med kartofler og gerne grønsager.

Comments

comments