header

Nutellastænger

30 stk.

Ingredienser

200 g smør
75 g flormelis
2 tsk. vaniliesukker
et nip salt
2 spsk. yoghurt
1 tsk. kardemomme
300 g mel

Fyld:
100-150 g hasselnødder
1 dl Nutella

Fremgangsmåde

Smør, flormelis, vaniliesukker, salt, yoghurt, kardemomme og mel køres til en dej i en foodprocessor. Pak dejen ind og lad den hvile køligt i nogle timer, eller gerne natten over.
Lad dejen få stuetemperatur inden den rulles ud i 2 firkanter på ca. 40 x 20 cm. Hak nødderne og rør dem sammen med halvsmeltet Nutella. Bred fyldet ud over den ene dejfirkant og dæk med den anden. Tryk firkanterne let sammen med kagerullen.
Dejen skæres i 1 cm. brede strimler. Strimlerne snoes og lægges på en bageplade. De bages ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til de er gyldne i kanten. Lad dem køle af inden de tages af pladen.