header

Nøddeis med champagne sabayon

4 pers.

Ingredienser

150 g hasselnødder
4 æggeblommer
100 g sukker
korn af ½ stang vanilie
4 spsk. Bailey likør
2 dl piskefløde

Champagne sabayon:
4 æggeblommer
60 g sukker
1½ dl champagne eller cava

Fremgangsmåde

Læg hasselnødderne på en bageplade og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter. Læg dem på et rent viskestykke og gnid skallen af.
Gem 1/3 af nødderne og blend resten fint.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniliekorn sammen til det er cremet og luftigt. Pisk fløden til skum og vend hakkede hasselnødder, æggemasse og Bailey i. Kom massen i ramakiner eller i en stor form. Frys isen natten over.
Tag isen ud 20 minutter inden den skal serveres.
Stil en skål over et vandbad i en gryde. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk champagnen i lidt ad gangen. Når det tykner, er det færdigt og server straks til isen. Pynt med resten af hasselnødderne.