header

Filet Royal med rejer

4 pers.

Ingredienser

500 g filet Royal, afpudset svinefilet
salt, friskkværnet peebr
1 spsk. olie til stegning

Kartoffelmos:
500 g kartofler
1 dl kogende mælk
20 g smør
salt, friskkværnet peber
2 spsk. reven peberrod
1-2 spsk. frisk, hakket kørvel eller brøndkarse

Endvidere:
kogte, pillede fjordrejer – eller 200 g grønlandske rejer

Fremgangsmåde

Krydr kødet med salt og friskkværnet peber, brun det i olie på alle sider. Læg kødet i et ovnfast fad. Stik et kødtermometer i kødet og sæt det i en 125 grader varm ovn. Når stegetermometret viser 60 grader, tages kødet ud og pakkes ind i stanniol. Lad kødet trække i 10 minutter. Skær kødet i 1 cm. tykke skiver.
Skær de skrællede kartofler i skiver og kog dem møre i vand uden salt i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med den kogende mælk. Pisk smørret i og smag til med salt, friskkværnet peber, peberrod og krydderurter. Fordel lidt kartoffelmos på hver bøf.
Fordel rejerne over kødet. Server bøfferne med resten af mosen til.