Filet Royal med rejer

4 pers.

Ingredienser

500 g filet Royal, afpudset svinefilet
salt, friskkværnet peebr
1 spsk. olie til stegning

Kartoffelmos:
500 g kartofler
1 dl kogende mælk
20 g smør
salt, friskkværnet peber
2 spsk. reven peberrod
1-2 spsk. frisk, hakket kørvel eller brøndkarse

Endvidere:
kogte, pillede fjordrejer – eller 200 g grønlandske rejer

Fremgangsmåde

Krydr kødet med salt og friskkværnet peber, brun det i olie på alle sider. Læg kødet i et ovnfast fad. Stik et kødtermometer i kødet og sæt det i en 125 grader varm ovn. Når stegetermometret viser 60 grader, tages kødet ud og pakkes ind i stanniol. Lad kødet trække i 10 minutter. Skær kødet i 1 cm. tykke skiver.
Skær de skrællede kartofler i skiver og kog dem møre i vand uden salt i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne med den kogende mælk. Pisk smørret i og smag til med salt, friskkværnet peber, peberrod og krydderurter. Fordel lidt kartoffelmos på hver bøf.
Fordel rejerne over kødet. Server bøfferne med resten af mosen til.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik