Søde og krydrede kyllingevinger

12 pers.

Ingredienser

2½ dl sød appelsin marmelade
11/4 dl honning, flydende
3/4 dl soya
1 spsk. risvins eddike eller æbleeddike
3 spsk. friskrevet ingefær
1 spsk. finthakket hvidløg
1 tsk. knuste røde peberflager
1½ kg. kyllingevinger, delte i leddet
Pynt:
hakket forårsløg
appelsinbåde

Fremgangsmåde

Marinade:
Pisk ingredienserne sammen i en skål. Hæld halvdelen i en plastikpose. Kom kyllingevingerne i og vend godt rundt, så de alle er dækket af marinaden. Læg i køleskabet i mindst 2 timer, vend posen af og til. Sæt resten af marinaden i køleskabet.
Forvarm ovnen til 225 grader. Læg stanniol i en bageplade og læg en bagerist over som pensles med olie.
Læg vingerne i et enkelt lag på risten. Bages 20 minutter og vendes så. Pensl med lidt af den marinade der har været i køleskabet – IKKE det som vingerne har lagt i!! Bag i 10 minutter og vend så og pensl igen. Vingerne skal være let brunede. Giv dem evt. 1-2 minutter under grillen, så de lige får lidt mørke steder.
Læg dem på en fad. Hæld resten af marinaden i en skål og brug den som dippingsauce.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik