Kakaolagkage med røde bær

10 pers.

Ingredienser

2 æg
125 g sukker
75 g smør
11/4 dl mælk
1 tsk. hjortetaksalt
175 g mel
3 spsk. kakao

Smørcreme:
korn af ½ stang vanilie
150 g blødt smør
150 g flormelis
1½ spsk. vand

Endvidere:
2 dl piskefløde
150 g friske jordbær i skiver
100 g hindbær

Fremgangsmåde

Bunde:
Pisk æggene skummende. Pisk sukkeret i, til det er en luftig masse. Smelt smørret og rør det i. Bland hjortetaksalt, mel og kakao – vend det i dejen skiftevis med mælken.
Fordel dejen i 2 smurte lagkageforme. Bag bundene i ca. 10 minutter ved 200 grader på midterste ribbe. Afkøl bundene.

Creme:
Rør vaniliekorn, flormelis og smør sammen. Pisk vandet i. Fordel smørcremen mellem de 2 lagkagebunde.

Pisk fløden til skum og fordel det over kagen. Pynt med de friske bær.