Kylling med spinat

4 pers.

Ingredienser

500 g kyllingekød i strimler
2 fed hvidløg, grofthakket
1 rødløg i tynde ringe
fintrevet skal og saft af ½ citron
½ tsk. gurkemeje
1/4 tsk. revet muskatnød
et lille nip safrantråde
5 g frisk ingefær, finthakket
salt, friskkværnetg peber
2-3 dl vand
600 g frisk spinat
ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

Vend kyllingestykkerne med hvidløg, rødløg, citronsaft, -skal, gurkemeje, ingefær, salt og friskkværnet peber. Lad det trække i 10-15 minutter (mindst). Varm i mellemtiden en kraftig gryde eller wok op ved højeste varme. Gryden kan ikke blive varm nok, den skal være skoldhed!!
Kom en smule vand i den glohede gryde/wok – IKKE mere end max. ½ dl!!! Den skal være så varm, at vandet deler sig i dråber, som hopper og danser. Tilsæt kyllinge-/løgblandingen. Lynsteg i 3-4 minutter, til kyllingen lige netop er gennemstegt. Spæd med en anelse vand hvis gryden/wokken er ved at tørre ud. Tilsæt spinaten og resten af marinaden til allersidst. Steg i yderligere 2 minutter, til spinaten falder sammen. Når der serveres dryppes en anelse god jomfru olivenolie over.
Server med brune ris og groft brød.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik