header

Speltsalat med æg og rejer

4 pers.

Ingredienser

2 dl speltkerner
4 æg
4 porrer
1 bdt. grønne asparges
2 hjertesalat
150 g store grønlandske rejer
1 bdt. kørvel

Dressing:
4 spsk. olivenolie
1½ spsk. hvidvinseddike
1 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. rørsukker

Fremgangsmåde

Skyl speltkerner og sæt dem i blød i rigeligt med vand natten over. Kasser iblødsætningsvandet og kog spelten i rigeligt med vand ved svag varme i 45 minutter.
Kog æggene i ca. 10 minutter.
Skær porrer i ringe. Hæld kogende vand over porreringene, så det dækker og lad dem trække i 5-10 minutter. Kasser derefter vandet.
Bræk det nederste af asparges og skær dem i 3 cm. lange stykker. Kog asparges i 1 minut og afkøl.
Skyl salat, hak æg og rør ingredienserne til dressingen sammen. Kasser kogevandet fra speltkernerne og vend dem med dressingen, stil til afkøling.
Vend de afkølede speltkerner med salat, porre, asparges, hakkede æg, rejer og kørvel.