header

Rosenbrød

12 stk.

Ingredienser

100 g smør
1½ dl mælk
50 g gær
2 æg
1 spsk. sukker
1 tsk. vaniliesukker
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. stødt kardemomme
ca. 450 g mel
1 æg til pensling

Glasur:
200 g flormelis med jordbærsmag
rosenvand

Fremgangsmåde

Smelt smørret og hæld det i en skål sammen med mælken. Opløs gæren i den lune væske. Tilsæt æg, sukker, vanilie, salt og kardemomme. Ælt mel i væsken lidt efter lidt, til den er smidig og netop slipper fingrene. Stil dejen til hævning et lunt steg i ½ time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og rul den til 2 aflange stykker, ca. 15 cm. i bredde og 30 cm. i længde. Læg dej stykkerne på en bageplade og pensl med sammenpisket æg. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter. De skal være gyldne. Afkøl brødene.
Rør flormelis med rosenvand til en tyk glasur. Bred den over de kolde rosenbrød. Lige inden glasuren stivner, skæres de i 4-5 cm. brede stykker.