Mokka eclairs

15 stk.

Ingredienser

Dej:
3 dl vand
100 g smør
1 knsp. salt
1 tsk. sukker
4 æg

Mokkacreme:
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
4 tsk. majsstivelse
2½ dl mælk
1 stang vanilie
2 tsk. pulverkaffe
2 dl piskefløde

Mokkaglasur:
200 g flormelis
kold, stærk kaffe
chokolademokkabønner – eller god mørk chokolade

Fremgangsmåde

Dej:
Kog vandet op med smør, salt og sukker. Pisk melet i lidt ad gangen, når smørret er smeltet. Pisk hele tiden, til dejen slipper gryden, er blank og ensartet. Tag dejen af varmen og lad den afkøle lidt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert. Pisk grundigt til al æggemassen er fordelt godt i dejen.
Kom dejen i en sprøjtepose med en tylle og sprøjt dejen ud i ca. 8 cm. lange og 3 cm. brede stykker på en bageplade. Bages ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 25-30 minutter. De skal være gyldne og hævede til dobbelt størrelse. Åbn IKKE ovndøren i de første 20 minutter!!!!. Afkøl kagerne.

Mokkacreme:
Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde. Skrab kornene ud af vaniliestangen og kom både korn og vaniliestang i gryden. Lad det hele koge op og pisk grundigt hele tiden. Kog ved svag varmen, stadig under konstant omrøring. Tag af varmen, tag vaniliestang op og pisk pulverkaffen i den varme creme til det er opløst. Lad cremen afkøle, men pisk i den nogle gange undervejs, så den ikke danner skind – eller klumper.
Pisk fløden stiv og vend den sammen med den kolde creme, til den har en ensartet konsistens. Sæt cremen på køl, så den kan trække lidt i ca. ½ time.

Skær en lomme i siden på hver eclais og fyld den med cremen. Det gøres lettes ved at komme cremen i en sprøjtepose.

Glasur:
Pisk flormelis sammen med kaffe til en tyk glasur og kom den over kagerne. Drys med hakket chokolademokkabønner eller hakket mørk chokolade.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik