Rabarberkage

Ingredienser

kompot:
1 kg rabarber
500 g sukker
korn af 1 stang vanilie
maizena

dej:
250 g koldt smør
250 g mel
250 g sukker
korn af 1 stang vanilie
150 g hakkede, smuttede mandler
evt. 20-25 hele mandler

Creme:
250 g græsk yoghurt
50 g sukker
korn af 1 stang vanilie

Fremgangsmåde

Kompot:
Snit rabarber i 1-2 cm. lange stykker. Læg dem lagvis med sukker og vanilie i et stort fad. Forvarm ovnen til 220 grader og bag dem i 1 time. Tag dem ud af ovnen og jævn med lidt maizena. Læg det i en lille bradepande.

Dej:
Hak den kolde smør ned i melet og smuldr med fingrene. Tilsæt sukker, vanilie og grofthakkede mandler. Fordel dejen over kompotten. Bag i midten af ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, til overfladen er gylden og sprød.

Creme:
Pisk cremen og server den til kagen.

Comments

comments