Stikkelsbærkage

Ingredienser

250 g bløde smør
250 g sukker
250 g mel
5 æg
1 spsk. bagepulver
korn af 1 stang vanilie

Fyld:
150 g friske stikkelsbær
½ dl vand
100 g sukker
2½ dl piskefløde, pisket til skum

Fremgangsmåde

Smør og sukker piskes, til det er hvidt og skummende. Æg tilsættes en ad gangen, pisk godt mellem hver. Mel blandes med bagepulver og vaniliekorn. Tilsæt smørblandingen, som røres godt. Kom i en smurt, sukkerdrysset springform. Bag ved 180 grader i 30-35 minutter. Afkøl og tag ud af formen.

Fyld:
Giv stikkelsbær et opkog med vand. Når de er bløde og nærmest udkogte, tilsættes sukker. Kog op og skum af. Tag af varmen og afkøl det helt. Bland med det piskede flødeskum, når det er helt koldt.

Del kagen i 2, vandret. Læg fyldet på bunden og læg toppen på. Drys med flormelis.

Comments

comments