Mørdejstærte med mandelcreme

4 pers.

Ingredienser

Mørdej:
125 g koldt smør
100 g sukker
250 g mel
1 æg

Mandelcreme:
125 g sukker
125 g blødt smør
125 g mandelmel
2 æg

Glasering:
1 glas abrikosmarmelade
lidt vand

Frisk frugt: jordbær, hindbær, brombær, blåbær osv.

Fremgangsmåde

Dej:
Det hele æltes sammen og lægges på køl i 1 time. Udrul til ½ cm. og læg i små portionstærteforme – eller i en stor tærteform.

Creme:
Smør og sukekr røres sammen, æg og mandelmel tilsættes. Mandelcremen fyldes ovenpå mørdejen. Bages ved 180 grader i 20-30 minutter til dejen er gyldenbrun. Afkøl.

Læg frisk frug på.

Glasering:
Opvarm marmeladen og tilsæt lidt vand. Kog lidt og afkøl mens den stadig er smørbar. Den må bare ikke være kogende, når den pensles på bærrene.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik