Fransk æblekage med vanilieis

4 pers.

Ingredienser

3 æbler
300 g sukker
½ citron
1 stang vanilie
1 dl vand
1 plade butterdej

Vanilieis:
2 dl æggeblommer
200 g sukker
1 liter piskefløde
1 stang vanilie

Fremgangsmåde

Æblerne skrælles, udhules og flækkes vandret. Pocheres i 1 liter vand med ½ citron, 150 g sukker og vaniliekorn, til de er al dente. 150 g sukker smeltes i en gryde til det er karamel. Kog det derefter ind med 1 dl vand. Fordel karamellen i en tærteform, læg æblerne i og læg butterdej på toppen. Bag ved 200 grader i 15 minutter. Når den er færdig, tages den ud og vendes ud i en dyb tallerken. Server straks med vanilieis.

Is:
Sukker, korn af vaniliestangen og æggeblommer piskes hvid og luftig. Vend den piskede fløde i og vend rundt med let hånd. Hæld i en form og frys.

Comments

comments

DEL
Tidligere artikelMad ud af huset
Næste artikelIndkøbspolitik