header

Creme Brulee med hindbærsorbet

4 pers.

Ingredienser

2 dl mælk
2 dl piskefløde
½ stang vanilie
75 g sukker
2 æg
flormelis
friske bær til pynt

Hindbærsorbet:
200 g hindbær
200 g sukker
2 dl vand

Fremgangsmåde

Mælk, piskefløde, sukker og vaniliestang koges op og tages af varmen. Pisk æggene sammen og pisk dem lidt efter lidt i den lune masse. Tag vaniliestangen op og hæld massen i små lune ramakiner. Bag skålene i vandbad (brug en bradepande med lidt vand i bunden – og pas på, at det ikke rammer ægge-/flødemasse!!). Bag ved 140 grader i 15 minutter. Afkøl derefter creme bruleen og drys med lidt flormelis og brænd med en lille gasbrænder inden servering.

Sorbet:
Hindbær, sukker og vand koges sammen, blendes og køres på ismaskine. Hvis der ikke haves en ismaskine, så put massen i en beholder og så i fryseren. Rør i den en gang i timen, til den er frossen. Server til creme brulee og med friske bær som pynt.