header

Grønne asparges med kørvelcreme

4 pers.

Ingredienser

500-600 g friske, grønne asparges
½ tsk. salt
saft af ½ citron

Kørvelcreme:
1 skalotteløg
smør til stegning
2½ dl tør hvidvin
1 potte kørvel
½ æble
4 æggeblommer
salt, friskkværnet hvid peber

Fremgangsmåde

Skyl asparges og bræk den nederste del af.

Creme:
Hak løg fint og svits det i smør i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin og lad vinen koge ind, til der er ca. 1½ dl tilbage. Afkøl. Hak kørvel, riv æblet på den grove side af et råkostjern. Svits æblet let i lidt smør.
Pisk æggeblommerne ud i vinen i gryden. Placer gryden over vandbad og pisk godt imens cremen varmes forsigtigt op og tykner. Det må IKKE koge!!
Tilsæt æble og det meste af kørvelen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Hæld vand i en sauterpande, så det står et par cm. op ad kanten. Tilsæt salt og citronsaft, bring vandet i kog. Læg asparges i det kogende vand og damp dem under låg i 1-2 minutter. De skal stadig have bid. Tag dem op med en hulske og server med den lune kørvelcreme.